Your aertertddress will show here +12 34 5r6 78

Enter The Void

kooperáció
Ifjúsági szubkultúrák térfoglalása
 

A Berlin - Amszterdam - Riga - Budapest városok között megvalósult nemzetközi tudáscsere és networking program (magyar főpartnere a Marom Egyesület/Auróra) fókuszában az állt, hogy az ifjúsági (szub)kultúrák, hogyan, milyen eszközökkel jutnak terekhez az egyes városokban. 

 

Négy workshop keretein belül látogattuk végig a városokat, ismertük meg az ifjúsági szubkultúra - nem ritkán a helyi politikában is aktív - bázisait. Klubokat, közösségi próbatermeket, foglalt házakat, a szomszédsági közösségfejlesztés tereit, közösségi asztalos és kerékpárműhelyt, valamint - a Valyo szívét külön is megdobogtató - folyóparti szaunaházat. Szó volt az egyes terek működési módjáról, üzleti modelljéről, a helyi közösséghez való kapcsolódásuk mikéntjéről.


Megosztottuk tudásunkat, tapasztalatainkat arról a folyamatról, hogy az egyes városokban hogyan szorul ki a városmagból az ifjúsági alternatív kultúra. Hogy miként és milyen feltételekkel lehet mégis ingatlanokhoz jutni, a pop-up események és szabadtéri partik szerepét, és nem utolsó sorban, hogy a kormányok/városok segítik, vagy akadályozzák-e ezt szabályozásokkal, támogatásokkal, miként. 

 

A program tapasztalatait, ajánlásokat a szcéna aktív szereplői és döntéshozók felé egy a program résztvevői által 90%-ban kézileg szerkesztett funzine-ban jelentettük meg a rigai partnerek kezdeményezésére. Figyelem a 9-11., 26-27., 28-29. oldalakon Valyo-közeli tartalom, egyebek mellett a 4 város folyóparti életét összehasonlító térképpel!


Fotók: Schanz Judit és más ETV résztvevők

Helyszín

Berlin
Amszterdam
Riga
Budapest


Időpont

2016-2017.
4x4 nap workshop


Résztvevők

100 fő


Szervezők

2 fő


Költségvetés

utazás
ellátás


Partnerek

Marom Budapest
Lakatlan (KÉK)
Kulturersatz e.V.
Clubcomission Berlin e.V.
Free Riga
Nachtburgemeester Amsterdam
és mások


Támogatók

Erasmus+


Weboldal

Facebook