Your aertertddress will show here +12 34 5r6 78

SKUBI

eszközkezdolap
Közösségi mikrokiállítás dobozban
 
A SKUBI egy mini kiállítótér, a fából készült doboz egyik végén fényáteresztő üveg, a másikon kukucskáló nyílás van, belső térben pedig több rétegű felület, amire rajzok, képek kerülhetnek, több dimenziós látványt alakítva. Az első SKUBIk Dunás élményeket mutattak be, azóta más köztérhez kapcsolódó asszociáció is megjelent már bennük.  
 
2016-ban a budapesti Ludwig Múzeum programjaként egy köztéri, közösségi, a Duna szépségét és életünkben betöltött szerepét hangsúlyozó alkotást hoztunk létre. A terek legmeghatározóbb részeit, a fákat használtuk az alkotások elhelyezésére, ezért az egyik inspirációt a madárodvak formája adta. 
 
A SKUBI belső terében egyszerű eszközökkel vagy kifinomult művészeti módszerekkel elkészített munkák láthatóak. Alapesetben három rétegben lehet a belső térben alkotni, de a rétegek száma növelhető vagy csökkenthető.

A SKUBI beltérben is használható, de legtöbbször köztéri kiállításként jelenik meg. Pántolószalaggal rögzítjük a parkok fáihoz vagy más tereptárgyhoz. Kis léptékű, de figyelemfelkeltő beavatkozás a környezetben, ami odavonzza a járókelőt, és kíváncsivá tesz: bele kéne SKUBIzni!
 
A közösségi jelleg a dobozokban megjelenő alkotásokból fakad. A Ludwig Múzeum öt workshopján 100 résztvevő, – fele-fele arányban gyerekek és felnőttek –   nyolcvan alkotást hoztak létre, további tíz helyre pedig művészeknek írtunk ki pályázatot.
 
A SKUBI dobozok azóta több helyen is felbukkantak, szintén a Duna-parton archív fotókkal, az esztergomi Duna-parton, a Bartók Béla úton dunai szemétből készült installációkkal, sőt még a Városmajor parkban is belekukkanthattunk, milyen városról álmodnak a gyerekek.

 
 
Fotók: Bognár Benedek, Fáryné Szalatnyay Judit, Simon Zsuzsanna
 
Helyszín

Budapest, Esztergom, Duna-part


Időpont

2016-2018


Résztvevők

készítők: 200 fő / skubizók: ~3000 fő


Szervezők

10 fő


Költségvetés

3.500.000 Ft


Partnerek

Ludwig Múzeum,
Placcc Fesztivál,
Kiscelli Múzeum,
Kortárs Építészeti Központ,
KULT11,
Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Iroda


Támogatók

CAPP - Collaborative Arts Partnership Programme


Kapcsolódó