Your aertertddress will show here +12 34 5r6 78

Kút a parton

beavatkozásközösség
Ivókút a Lánchíd tövében

 

A Duna-partok használata során állandó felmerülő probléma az ivóvíz kérdése, ami a nyári hőségben kiemelten fontos. Erre kerestünk megoldást egy köztéri kút kialakításával.
 
A Széchenyi Lánchíd pesti hídfőjének északi oldalán állítottuk fel a köztéri kutat. A tervezést megelőzte egy közösségi igényfelmérés, hogy mivel bővítsük a területet. A szavazást a kút nyerte, de két évvel később a Kifolyó projekt keretében a köztéri grillezőt is megvalósítottuk. Fontos szempont volt, hogy egy mindennapokban is használható kutat tervezzünk. Hogy bárki, aki a parton  végigsétál egy meleg nyári napon fel tudja magát felfrissíteni, vagy épp a fagylaltos kezét meg tudja mosni.
 
A kút tervezésekor egy mindenki számára közismert formát céloztunk meg: az olajos hordót. A hordó leggyakoribb alternatív használata a tűzrakó, melegedőhely. Mi egy kis csavart vittünk a dologba azáltal, hogy nálunk a hordóból víz folyik ki.
 
 
Alkotók: Bartha Lili, Efe Özyaba, Major Márton, Nagy Angéla, Pataki Boglárka
Konzulens: Kukucska Gergely, Tömör Miklós, Tóth Gergő, Varga Dávid
 
 
2014-ben a Beton Workshop kurzus a Valyo műhelyében valósult meg, a következő években a Ficcenések és Kifolyó projektek követték ezt az első együttműködést.
 

Fotók: Bognár Benedek, Simon Zsuzsanna

Helyszín

Pest, id. Antall József rkp.


Időpont

2014


Résztvevők

3000 fő


Szervezők

4 fő


Költségvetés

200.000 Ft.


Partnerek

Beton Workshop
S39


Támogatók

BME
Visegrad Fund
Doka
Fischer
Bosch