Your aertertddress will show here +12 34 5r6 78

Dunatanösvény 2012

beavatkozástervezés
Bútorok, installációk, irodalom

 

Az első Dunatanösvényt 2011-ben építettük meg, azzal a céllal, hogy az embereket a művészet erejével vonzzuk le a partra és információkat adjunk át a Dunáról. A projekt második évében kevesebb helyszínnel, de nagyobb léptékű installációkkal és bútorokkal tért vissza.
 
A négy, egymáshoz az előző évinél közelebb eső állomás a Vigadó térnél, a Lánchíd déli és északi oldalán, illetve a Lánchíd és a Parlament között található, Park nevű helyszínen volt. Az állomások egy-egy tematikai köré szerveződtek, amiket színes raklapbútorok egészítettek ki.
 
A Fiatal Írók Szövetségének segítségével a Lánchídnál irodalmi pontot alakítottunk ki, ahol klasszikus és kortárs írók Dunával kapcsolatos műveit olvashatták a résztvevők, a helyszínt Fatér Anna illusztrációi egészítették ki. 
 
A Park nevű ponton egy vizes terepasztalt alakítottunk ki Streamteable néven Michaela Grass osztrák művész elképzelései alapján. Itt a látogatók modellezhették a folyó kanyarulatait, vízmosást és a gátakat. 
 
A Vigadó téri hajóállomás mellett egy négyrészes álló libikóka várta a látogatókat, ami játékra inspirált és beleépített xilofonja segítségével a part zajszennyezettségére hívta fel a figyelmet.
 
A Lánchíd északi oldalán a már megszokott sportpálya várta a látogatókat, pétanque-kal és sok-sok paddal. Itt voltak a tanösvény rendezvényei is: koncertek, felolvasások, beszélgetések, ebből nőtte ki magát még ebben az évben a Valyo !Part nevű köztérfejlesztési projektünk.

 

 

Helyszín

Budapest,
4 duna-parti helyszín


Időpont

2012. június 1. – október 10.


Résztvevők

3000 fő


Szervezők

15 fő


Költségvetés

1.300.000 Ft


Partnerek

Mindspace
Danube Flow
Duna Múzeum
PR Garden
Fiatal Írók Szövetsége
WWF
AR Legio


Támogatók

Coca Cola
JAF Holz
Mahart Passnave


Facebook