Your aertertddress will show here +12 34 5r6 78

Dunatanösvény 2011

eszközközösség
Művészeti installációk ösvénye

 

A Dunatanösvény célja, hogy az embereket a művészet erejével vonzzuk le a partra és információkat adjunk át a Dunáról. A tanösvény objektumok, installációk sora, ami elgondolkodtat, más nézőpontból mutatja meg a folyót. 
 
A Dunatanösvény egy 13 állomásból álló informatív sétatúra-hálózat volt a Margit híd és a Petőfi híd között a budapesti Duna-parton. A tanösvény pontjain fiatal, kortárs képzőművészek, grafikusok, építészek munkái mesélték el a Duna történetét, jelenét és elképzelt jövőjét. A tartalom kialakításába maguk a városlakók is bekapcsolódtak előzetes online és offline játékok formájában.
 
A Dunatanösvény tíz állomásán infópontokkal találkoztak a látogatók. A közlekedési táblákra emlékeztető tárgyakon archív képeket, grafikákat, fotókat, adatokat, történeteket találtak a helyszínről és közvetlen környezetéről. Információkat kaptak a Duna élővilágáról, az egykori fauszodákról és vízimalmokról, a dunai legendákról, a Duna-part építészeti és történelmi múltjáról, valamint a várható fejlesztések irányáról. A Dunatanösvény három állomásán installációk voltak láthatók, amelyekkel az alkotók személyes élményeket, érzéseket hívtak elő a kortárs képzőművészet eszközeivel.
A Dunatanösvény útvonalának közepén, a Belgrád rakparton, a nemzetközi hajóállomáson egy úszó köztér várta azokat, akik séta közben megpihennének. Bárki ledőlhetett a növényekkel körbevett, önkéntesek által készített hatalmas nyugágyon, napozhatott, piknikezhetett. A Dunatanösvény ideje alatt ingyenes programokat, játékokat, filmvetítéseket, bulikat szerveztünk a STÉG-re.

 

 

Helyszín

Budapest, 13 duna-parti helyszín
Margitsziget és A38 között


Időpont

2011. június 29. – október 3.


Résztvevők

1000 fő


Szervezők

15 fő


Költségvetés

2.000.000 Ft.


Partnerek

Placcc Fesztivál
Duna Múzeum
HarmadikHang
Fiatal Írók Szövetsége


Támogatók

Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma
JAF Holz
Oázis Kertészet
Mahart Passnave


Facebook