Your aertertddress will show here +12 34 5r6 78

Dunatanösvény 2013

beavatkozástervezés
Köztér revitalizáció modellezése

 

A harmadik Dunatanösvény egy 1:1 arányú modell lett, mellyel a helyszínek lehetőségeit mérjük fel, azok határait feszegetjük. Az itt megforduló emberek pedig maguk a tesztelők, akik a fejlesztéseket minősítik.
 
A Petőfi híd aljáról lelógó lámpák egy rossz állapotban lévő, elhanyagolt területet újítottak meg. Az egyszerű, mindennapi anyagok felhasználásával készült világító eszközök a bennük levő vizet az elhaladó járókelőket érzékelő szenzorok hatására mozgásba lendítették, így a járófelületen a Duna hullámaira emlékeztető fényjáték alakult ki.
 
A Nehru part egy elhanyagolt, de szép zöldfelület, kevés köztéri paddal. A kihelyezett óriásira felnagyított napozóágyak felületükkel lehetőséget nyújtottak társaságok összejöveteleire, kétirányú nézetükkel pedig a fiatalok és idősek igényeit is kiszolgálták. A bútorok alapját képezték a főváros megbízásából készült Nehru part-fejlesztés új bútorcsaládjának.
 
Lánchíd mellet a későbbi Valyo !Parton olyan bútorok készültek, melyek mozgathatóak, így a látogatók az igények és az időjárás függvényében mozgathatják. A bútorok utalnak a Duna szigeteinek sokféleségére, nincs belőlük két egyforma, mégis összeilleszthetőek voltak. A területet az korábban megrendezett Tervezz Parkot! workshopon kialakult koncepció mentén építettük meg.
 
A három állomást egy digitális tanösvény (Sightergame) 22 állomása egészítette ki. Egy okostelefonos játék, ami összeköti a Dunatanösvény helyszíneit. A 22 ponton csak úgy lehetett tovább haladni, ha választ adtunk egy Dunával kapcsolatos, elgondolkodtató feladványra. Így kaphattunk útmutatást a következő kérdés helyéről.

 

 

Helyszín

Budapest,
4 duna-parti helyszín


Időpont

2013. június 1. – október 10.


Résztvevők

5000 fő


Szervezők

10 fő


Költségvetés

1.500.000 Ft


Partnerek

D1618 műhely
Placcc Fesztivál
Duna Múzeum
FISZ
Igor Metropol
Sighter


Támogatók

Magyar Telekom
JAF Holz
FényLakk
Mahart Passnave


Facebook